dilluns, 4 de juny del 2012

Hèrcules o Hèracles


Hèrcules o Hèracles

 - És un personatge de la mitologia grega ( glòria d'Hera), era un semidéu, fill de Zeus i d'alcmene, néta de Perseu i eesposa d'Amfitrió. En la mitologia romana era anomenat Hèrcules, era el més gran dels heróis mítics, conegut per la seva força sobrehumana i per la gran  quantitat d`històries sobre ell, i la seva vida.

- Electrió era rei de Micenes. Era un rei brut i avar que tenia vuit fills, però els van matar a tots a la guerra. Va casar a la seva filla Alcmene amb el seu nebot Amfitrió, fill del rei de Tirint. Accidentalment, Amfitrió va matar en una baralla a Electrió, i va haver d'exiliar-se a Tebes, on fou purificat del seu crim pel seu altre oncle. Tot i això Alcmena es negà a tenir relacions amb ell si no venjava la mort dels seus germans lluitant contra els seus agressors. Mentre Amfitrió era fora, Zeus va decidr seduir Alcmena. Per fer-ho es disfressà fent-se passar pel seu espòs, de manera que Alcmena, pensant que Amfitrió havia tornat executada ja la venjança, s'allità amb ell. A la nit següent tornà l'Amfitrió real, i Alcmena concebí Hèracles, fill de Zeus, Ífliques, fill d'Amfitrió.
Hera, molt gelosa del seu espós i dels productes de les seves escapades, va voler fer mala Hèracles. El primer atemptat real d'Hera contra la vida d'Hèracles es va esdevenir quan ell encara era un nadó. Hera esmunyí dues serps al seu bressol. Però Hèracles era ja tan fort que agafà les serps i les matà totes dues amb les seves mans.

Zeus , després de deixar embarassada a Alcmena mare d'Hèrcules, va proclamar que el proper fill nascut a la casa de Perseu es convertiria en rei. En sentir això Hera , l'esposa de Zeus, va fer que Euristeu naixés dos mesos abans, ja que pertanyia a la casa de Perseu, igual que Hèracles, a qui va fer néixer amb tres mesos d'endarreriment. Quan Zeus va advertir el que havia succeït va muntar en còlera, però malgrat la seva imprudent proclama va seguir en peu.
En un atac de bogeria provocat per Hera, Hèracles va matar als seus propis fills i dos dels seus nebots amb les seves pròpies mans.Quan va recuperar el seny i va advertir el que havia fet es va aïllar del món, marxant a viure sol a les terres salvatges. Va ser trobat pel seu germà Ificles i convençut que visités l'oracle de Delfos . En penitència per aquesta execrable acció, la sibil . las délfica li va dir que havia de dur a terme una sèrie de dotze treballs que disposés Euristeo, l'home que havia usurpat el seu legítim dret a la corona ia qui més odiava.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada